022 49-95-95,   14 112
 
  • Romana
  • Russian
  • English
 
 
Imagini echipament Imprimare

 Clinica este dotata cu 2 sali pentru consultatii si investigatii paraclinice dintre care una este utilata cu sistemul ultrasonor digital General Electric Logiq 500 pro (SUA) unic in Moldova, dotat cu 5 sonde care permit efectuarea examenului ultrasonor în domeniul cardiologiei, gastrologiei, ginecologiei, urologiei, reumatologiei, endocrinologiei, mamologiei, neurologiei, pediatriei, efectuarea doplerografiei vaselor. Este utilizat si pentru efectuarea investigatiilor invazive (prelevarea biopsiei sub controlul USG, efectuarea hidrotubatiei şi a punctiei chisturilor ovariene sub controlul USG).  Poseda toate tipurile de Doppler si diverse topografice; permite reconstituirea tridimensionala a structurilor vizualizate; electrocardiograf. 
A doua sala de consultatie este dotata cu colposcop si este destinata in special investigatiilor ginecologice, chirurgicale, urologice si  proctologice.
Sala de operatie este dotata cu laparoscop Econt 2002 care permite utilizarea pe larg a  tuturor posibilitatilor chirurgiei laparoscopice moderne. Avantajele laparascopului Econt  2002:  utilizarea tehnologiilor microelectronice de ultima ora, prelucrarea digitala a semnalului video, echilibrul culorii albe, controlul automat al sensibilitatii la nivelul iluminarii  asigura o imagine impecabila.  Ghidare este simpla si comoda, camera este ermetica si  poate fi sterilizata cu dezinfectanti lichizi. Pensa cu rotatie libera pentru tubul optic asigura  manipularea comoda a endoscopului în timpul operatiei.  Utilajul pentru laparoscopie folosit în Centrul Medical CALMED este dotat cu un set variat de instrumente laparoscopice, unic în Moldova.  O mare parte din interventiile chirurgicale sunt efectuate cu laserul chirurgical Luxar pe baza de CO2 cu fascicol luminos în fibra si cu eliberarea fascicolului luminiscent în pulsatii scurte si cu o putere maxima foarte mare. Efectul fotodistructiv al lazerului asupra tesuturilor este net superior efectului fototermic. Astfel, el este ideal pentru procedurile ce necesita minimizarea afectarii termice a tesuturilor si maximizarea ratei de distrugere a lor.

Investigatiile de laborator: pentru efectuarea examenelor imunoenzimatice utilizam sistemul ACCESS, care a fost elaborat în baza tehnologiilor moderne ce permit efectuarea cercetarilor în conditii de maxima siguranta si asigura exactitatea rezultatelor obtinute. Iar utilizarea analizatorului IMMULETE DPC (SUA), ce foloseste reactia imunofluorescentei enzimatice sporite permite largirea considerabila a pragului de jos al sensibilitatii testelor în comparatie cu imunofluorescenta obisnuita.

Serviciul Ambulanta lucreaza in regim non stop si este asigurat de 2 ambulante de reanimare Mercedes-Benz dotate cu aparataj modern pentru resuscitare, monitorizarea si mentinerea functiilor vitale: electrocardiograf, defibrilator, aparat de ventilare artificiala a plamanilor, etc.

 
 
Top! Top!